Thuis » De fouten die valsspelers onbewust maken zijn genoemd

Advertentie

De fouten die valsspelers onbewust maken zijn genoemd

door Nora Smit

Het menselijk brein reageert op ontrouw als een gevaar, dus mensen die hun partner bedriegen kunnen zichzelf onbewust verraden, zegt neurowetenschapper Eldin Khasa. Tekenen van ontrouw, die als wetenschappelijk kunnen worden beschouwd, noemde hij in een gesprek met Metro.

De eerste fout die een bedrieger maakt, waardoor hij ontmaskerd kan worden, beschouwde de expert als geheimen voor zijn partner: iemand draait bijvoorbeeld de telefoon ondersteboven met het display, beschermt zijn apparaten met een wachtwoord of kan niet zeggen waar hij is. “Het amandelvormige lichaam in de hersenen, verantwoordelijk voor het verwerken van emoties en het identificeren van bedreigingen, stimuleert verhoogde waakzaamheid en zelfbescherming bij bedriegers. Deze neurobiologische reactie leidt vaak tot verhoogde geheimhouding,” legde hij uit.

Bovendien, vervolgde Hass, kan ontrouw de productieprincipes van dopamine, oxytocine en vasopressine beïnvloeden. Iemand die vreemdgaat kan stoppen met het steunen van zijn partner en kan ook overmatig enthousiasme gaan tonen in bed vanwege schuldgevoelens. Daarnaast worden ontrouwe mensen soms erg prikkelbaar, veranderen ze plotseling van gewoontes en uiten ze allerlei beschuldigingen aan het adres van hun partner.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie